Frank van AmbiDance brengt vooral ambiance nummers en meezingers afgewisseld met enkel eigen typetjes op eigen muziek wat hem vooral uniek maakt in zijn genre.

Ambiance verzekerd!

Frank van AmbiDance

Frank De Swaef (22 augustus 1972) begon in 1986, net zoals zo velen in die tijd, met Playbackshows in geheel Vlaanderen en kon als imitator van Michael Jackson heel wat eerste prijzen in de wacht slepen.


Ook die tijd werd hij Jeugdprins Carnaval, later jeugdkeizer van Lede (bij Aalst) en in 1990 werd hij Nationale Jeugdprins van België 1990. In zijn campagne voor deze verkiezing deed Frank nog mee aan een zangwedstrijd met als eerste prijs 1000 vinylplaatjes van zijn eigen lied en dit gebeurde ook onder de naam "Splash" met als titel "Samba Beat" (tijd van de Newbeat).


Later werd hij ook gevraagd om als "Clown" mee te spelen in het nummer van Ben Cramer in de VTM soundmixshow.


Ook was hij kandidaat in 'ideale maten" op VIER en 2 keer in "Blinddate" op VTM, waarna hij mailing kreeg om mee te figureren als edelfigurant in "Wittekerke" wat een leuk tijdverdrijf bleek te zijn en figureerde of kreeg soms een klein rolletje in reclamespots en series.


Hij kon dit alles gemakkelijk combineren met zijn Horeca-avonddanscafé die hij in 1992 startte.


Om zijn 5-jarig bestaan van de zaak te vieren, werd er een liedje opgenomen met een leuk dansje.


Dit werd serieus gesmaakt en ze werden her en der gevraagd om op te treden, toen kwam men op de naam van de groep "All 4 fun" met Frank als zanger en enkele danseressen.

Ze gingen hun eerste cd uitbrengen en te horen brengen in een heuse promotour met open dubbeldekbus die in enkele horecazaken zou langsgaan en waar er telkens een optreden gepland stond, maar het ondenkbare gebeurde.


Door een dodelijk ongeluk in 2000 waar de open dubbeldekbus onder een brug reed, werd een danseres het leven plots ontnomen en wordt er ook gestopt met "All 4 fun".


Maar de microbe om op het podium te staan bleef Frank "parten" spelen en een jaar later, in 2001 begon hij samen met Jona onder een nieuwe naam "AmbiDance" omdat het toen vooral dansnummertjes waren afgewisseld met ambianceliedjes. Na bijna 5 jaar samen op het podium te hebben gestaan, ging Jona zijn eigen weg op en Frank ging alleen verder met AmbiDance.


Hij zette het genre naar zijn hand en bracht vooral typetjes en ambianceliedjes, meestal eigen werk uit de studio Debaca en dit werd erg gesmaakt want Frank kwam op heel wat grote podia terecht tussen de groten.


Frank van AmbiDance heeft ondertussen al 11 full cd's op zijn naam staan.


Zo startte hij ook, eind februari 2016, een eigen tv uitzendkanaal genaamd "Withyou.TV". Een internetmedium waar zowel Belgen als Nederlanders graag langskomen om zichzelf of hun cd te promoten.


Elke week zendt WithYou.TV, 2 uur LIVE uit en was te bekijken op uw smart-tv, iphone, ipad, computer, laptop,... Kortom waar internet is, is WithYou.TV steeds LIVE te bekijken op www.withyou.tv , youtubekanaal withyoutv en ook LIVE op facebook (Withyoutv).


Grote namen, maar ook de kleinere namen kregen hier de kans in beeld te komen.


Zo kwam reeds Laura Lynn, Matthias Lens, Danny Fabry, Anja Yelles, Eveline Cannoot, De Pita Boys, Filip Dhaese (Swoop), Andy Peelman (Koen van de buurtpolitie), Wim Leys, Marina Wally,... en heel wat anderen, langs bij "Benneken" (ook een typetje vertolkt door Frank van AmbiDance).


Na 5 jaar werd er een stop ingelast in 2019 omwille van Corona en omdat nadien de optredens van AmbiDance heel vaak  op zondagnamiddag waren bleef niet veel tijd meer over om dit met de wekelijkse uitzending van WithYouTV te combineren.


In september 2018 was hij ook te zien in "Wat een jaar" met Koen Wouters en Nathalie Meskens en in oktober zetelde hij ook bij "Goedele" in "Sex-Tape" om zijn mening te geven over de kandidaten.


In juni 2019 kwam Frank ivm WithYouTV elke dag gedurende een week in " Iedereen beroemd" op één in "de stamboom".


In januari 2018 werd Frank gevraagd om deel te nemen aan "Komen eten " op VIER waar hij eigenlijk niet zo "happig" naar was want koken had hijzelf nog niet gedaan maar nam wel deel en dit werd een hilarische aflevering en werd uitgezonden in maart 2022.